Dags för köksrenovering 

De allra flesta tröttnar någon gång på sitt kök. Värst är det om du bor i en äldre villa med ett platsbyggt kök från 1950-talet. Då kan du som kortvuxen behöva använda pall eller stege för att nå upp till de översta skåpen. Det är också lätt att äldre kök känns ofräscha eftersom de helt enkelt behöver renoveras eller bytas ut. 

Renovera eller byta ut? 

Den som vill göra om i köket hemma behöver fundera över hur omfattande renoveringen ska vara med snickare. Räcker det med en uppfräschning i form av att måla om skåpsluckor och byta ut vitvaror eller vill du byta ut hela köket? Smaken är individuell och ett 1950-tals kök som är en mardröm för mig, kanske är den ultimata drömmen för dig. 

Förvaring 

Oavsett om du väljer att fräscha upp eller satsa på en helrenovering är förvaring alltid något som är viktigt i ett kök. Du kan med andra ord aldrig ha för mycket förvaringsutrymme. Ska du satsa på ett helt nytt kök är det bra om du tänker igenom förvaringsmöjligheterna noga. Hela skåp med förvaring från golv till tak kan vara riktigt bra samt möjlighet att gömma undan köksmaskiner bakom skåpsdörrar. Du behöver ta ställning till om du vill att någon typ av förvaring ska vara öppen och synas, som till exempel kryddburkar, kakburkar osv. Lådor som är utdragbara kan vara en bra idé för att behålla överblicken över vad som finns i själva lådan. Djupa skåp med vanliga dörrar kan vara svåra att komma åt och du måste böja dig ner för att nå pannorna allra längst in. 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *