Så klarar taket höst- och vinterstormarna 

Det är skönt att kunna vara trygg inför höst- och vinterstormarna. Vara säker på att hus och tak hanterar de utmaningar som klimatförändringarna för med sig. Se till att ditt hem klarar både stormar, mycket snö och översvämningar. 

Klimatförändringarnas utmaningar för villaägare 

Klimatförändringarna medför olika slags utmaningar för oss alla. För husägare är det särskilt höst- och vinterstormar samt rejäla skyfall som kan ställa till stora problem. Det är skönt att ha förebyggt problemen när stormen viner utanför husknuten. Det viktigaste är att taket verkligen håller. Därför är det klokt att i förebyggande syfte se över taket och kontrollera att allt är som det ska vara. Först och främst bör du gå ut och titta på ditt tak själv. Men det är också klokt att anlita en specialist som kan komma och göra en riktig översyn av ditt tak. Särskilt om ditt hus är lite äldre eller om det var länge sedan du renoverade taket på något vis. Som husägare är det smart att arbeta förebyggande och ha de utmaningar som klimatförändringarna medför i åtanke. För våra hus kommer att bli än mer utsatta för stormar, snöfall och regn i framtiden. Det nya vädret är inga tillfälligheter och vi kommer att märka av det mer och mer. 

Takets bärighet 

När man bygger ett hus brukar husets tak byggas utifrån att klara av en viss mängd snö. Ett hus som är byggt i Norrland har större bärighet i jämförelse med ett hus i Halland. Idag kan vi dock inte bara utgå från var vi geografiskt sett bor. Det har blivit varmare vintrar i norr och samtidigt även mycket snö söderut. Därför vill du försäkra dig om att du verkligen klarar av nästa utmaning. Även om du bor i Norrland kan det vara klokt att se över taket en extra gång, då det kommit mycket lokala snöfall i norr som fått tak att rasa in. Försäkra dig om att hustaket verkligen klarar så mycket snö som du tror. Att hustaket eller taket i sommarstugan eller garaget rasar in är både dyrt och mycket jobbigt. 

Kraftiga stormar 

Stormarna har också blivit kraftigare. Risken för att träd rasar över hus och byggnader är större än för tjugo år sedan, ring takläggarenmalmö.se. Därför är det klokt att du ser över din tomt för att ta bort uppenbara problem. Träd som kan rasa in över huset eller förstöra ditt växthus. Du vill också försäkra dig om att taket inte har lösa takpannor. Lösa takpannor är ett stort problem vid en storm eller om du får mycket snö. Takpannorna kan blåsa iväg och risken att huset får vattenskador ökar markant. Om du ser en lös panna eller om du inte har kontrollerat taket på ett tag bör du låta en takläggare komma och se över hela taket. 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *