Takläggare berättar – Därför är det ett roligt yrke

Det ligger alltid i betraktarens öga, som man brukar säga. Arbetet som takläggare kanske inte är det mest glamorösa, men det finns gott om svenska takläggare som inte ångrar deras yrkesval för en sekund. Den som är passionerad över det som de gör har ofta goda förutsättningar att frodas i sin karriär. Så är definitivt fallet för många takläggare runtom i världen. Vi har tittat på vad olika yrkesverksamma säger att de uppskattar med arbetet.

 

Det första utlåtandet från en takläggare vi hittar belyser det sociala i arbetet. Att träffa och möta nya människor och att hjälpa dem med deras behov är en tillfredsställande känsla, enligt honom. Som takläggare kan man komma till ett hus som räddaren i nöden ungefär. Är taket trasigt och det har börjat läcka kan det inkräkta rejält på de boendes vardag. Samma takläggare talar också om att han älskar att vara utomhus, samt om den härlig utsikten.

 

En annan takläggare har en fäbless för detaljer. Han talar om hur han tycker om att hitta de där små detaljerna som många andra inte märker eller bryr sig om. I samma andetag berättar han om hur han känner ett ansvar för att människors investeringar ska komma till rätta – ett ansvar som han tycker om. Han återkommer till känslan för detaljer, och talar om hur viktigt det är att ha den eller att utveckla den.

 

Tony, en takläggare från USA, berättar att han älskar takläggning för att det är komplicerat. Från installationen och läggningen i sig, till underhåll för att förlänga takets livslängd. Han berättar vidare att det är kul att hitta rätt produkt till rätt tak med https://xn--taklggarenistockholm-ezb.se/. Samtidigt är det givande att hjälpa människor som behöver takjobb, inte minst eftersom det är få som har goda kunskaper inom det.

 

Jenny, även hon från USA, älskar att skapa relationer med kunder. Att ge dem god service och hjälpa dem i ett utsatt läge (läckande tak, till exempel) är något som hon tycker känns mycket bra. Hon säger att ingen givetvis är glad över att ha problem med taket, men att det är givande när problemet kan lösas och kunden blir nöjd.

 

En annan takläggare vi hittar säger, precis som Tony, att det är givande att hjälpa till med takläggning delvis eftersom det är få som har kunskaper om det. Man kommer då till en arbetsplats och kan enkelt peka ut problem och lösningar på dem. I allmänhet berättar han att det som egentligen är givande är att lösa kundernas problem på ett bra sätt. Även att skapa långsiktiga relationer med dem är något han tycker om och är passionerad kring.

 

John, som är från Storbritannien, säger att det känns skönt att veta att han alltid kommer kunna försörja sin familj. Takläggning är en tjänst som det ”alltid” finns en hög efterfrågan på, vilket han påpekar. Det kommer alltid att finnas tak som behöver lagas, underhållas och bytas. Vidare lyfter han fram att det är givande att erbjuda en bra lösning på kundernas problem.